Att ta vara på livet och dess möjligheter har varierande innebörd för oss människor. Men de flesta har nog drömmen om att befinna sig på resande fot mycket, och inte ha något fast punkt i livet. Det har Peter och Helena Bergström tagit vara på och även skapat en blogg för att inspirera och rapportera från den beresta livsstilen.


I en husbåt i Stockholm bor paret, som gillar den annorlunda boendeformen. Även om detta är mer av en permanent bosättning så är det långt från hur det är att bo i hus. Mer äventyrligt och spännande helt enkelt. Husbåten är från 1930-talet och kommer under sommaren tas upp på land för renovering.


Bloggen handlar också om den husbil som familjen reser mycket i. Den bär namnet Freedom och är en Adria Coral 660 SP som fått en rejäl makeover med ny färgsättning och nya tillbehör. Husbilen har hängt med på resor i flera länder, och just nu planeras en långresa genom Europa under ett år, i husbil.

Men det är inte bara husbilen som är grunden för resorna. Peter och Helena reser gärna världen runt med endast ryggsäck med sig. Äventyret har tagit dem till bland annat Vietnam och Filippinerna.

FreedomTravel finns även på Facebook och Instagram. Kika in på www.freedomtravel.se för att läsa mer och inspireras.

To seize life and its possibilities have different meanings for us humans. But most have probably the dream of a travelling lifestyle in mind. Peter and Helena with family has made the dream reality and also created a blog to inspire and report from the adventures all over the world.
Freedomtravel consists of Helena and Peter who lives in Stockholm in a houseboat from the 1930s. In summer 2014 it will be put up on land to be restored.
The blog is also about the motorhome the family travels a lot in. It bears the name Freedom and is a Adria Coral 660 SP with a hefty makeover with new colors and new accessories. The motorhome has been with them on trips in several countries, and right now planned for a long trip through Europe for a year.
But it is not only the motorhome that is the basis for the trips. Peter and Helen enjoy traveling around the world with only a backpack with him. The adventure has taken them to many exotic places like Vietnam and the Philippines.