I tisdags var det läge att hitta underlag för en ny husvagnspresentation till Fritidsmagasinet Caravan, Caravan Clubs medlemstidning. I nummer 1 2014 presenterades en Cabby 900 F2C Family och i nummer 2 en Kabe Royal 520 XL. Så vad passade då bättre till nummer 3 än en vagn från det tredje svenska märket Polar. Det blev närmare bestämt en 560 CTH Jubileumsmodell. Eftersom jag vid detta tillfälle befann mig i Gävle fick det bli en visit på närmsta Polar-återförsäljare, Momby Husvagnar i Kungsgården.


På Momby Husvagnar säljs nya Polarvagnar samt begagnade vagnar av olika märken. Här finns också en verkstad, reservdelar samt tillbehör till försäljning. Företaget grundades 1988 med försäljning av husvagnar från engelska Abbey och danska RC Caravan. Dessa märken har sålts genom åren:

Abbey (1988-1991)
RC Caravan (1988-1992)
Bjölseth (1989-1993)
Bürstner (1991-1993)
Adria (1991-1994)
Polar (1994-nutid)


Lennart Persson driver företaget tillsammans med Eine Kinnunen på en gammal lantgård. Jag fick berättat för mig flera spännande historier från tiden då verksamheten funnits. Bland annat om en bagare från Sandviken som önskade betala en viss summa av sin nya RC Caravan 300 med bullar.


Denna Polar 560 CTH är en jubileumsmodell som är utrustad med bland annat mover, handdukstork, stort kylskåp med frys, CD/DVD, kuddar med 50-årslogga i sittgruppen.


Polarvagnarna för 2014 är riktigt läckra inuti, med mörkt trä och vita skåpluckor.


Det var en fantastisk dag denna. Solen stod högt på klarblå himmel. Husvagnar och solsken, vad mer behöver man här i livet? En bil kanske?

Last tuesday I Went to a Caravan dealership in Kungsgården to look at a new Caravan to write about in the Caravan Club Magazine. The dealership, namned Momby Husvagnar has been in existence since 1988, starting off selling Abbey Caravans from the UK and RC Caravans from Denmark. The list of brands sold over the years can be seen above.

The Polar 560 CTH that I looked at is really nice with dark Wood and white lockers etc. This is a special version celebrating the 50th anniversary of Polar.