Dagen jag besiktade min Knaus åkte jag även till Seglora och husvagnsverkstaden Montera West för ett fukttest. Medan testet utfördes gick jag omkring och fotograferade lite vagnar som stod på gården. Mest Hobby men också en Polar.


En av Hobbys stora barnkammarvagnar heter Prestige 720 KFU. Här står en bredvid en Polar 730 Svit från 2013. Att det är en Svit syns på loggan fram och på de mörkare fälgarna. Att det är en 2013 syns på dekoren som enbart fanns till 2013.


Hobby 720 KFU har våningssäng och stort hygienutrymme med dusch längst bak. Längre fram finns dubbelsängen och garderober. I främre delen har vagnen kök, entrédörr och U-sittgrupp.


Hobby Premium 610 UL med långbäddar. Premiumserien gjorde entré till säsongen 2012, bland annat i denna planlösning. I denna storlek och serie finns även 610 UKF med dubbelsäng och våningssäng fram istället för långbäddar.


650 KMFe är en barnkammarmodell som hängt med sedan modellåret 1997. Till en början endast i serien Exclusive men därefter i serierna De Luxe, Excellent och Prestige. Till 2014 finns den endast som De Luxe.


Premium-serien har varit oförändrad designmässigt i snart 3 år. Är det dags för en uppdatering kanske? Här står en Premium bredvid en 2014 års De Luxe.


Premium 650 UKFe tillkom säsongen 2013 som en av tre barnkammarmodeller i Premium-serien. De två andra är 540 KMFe och 610 UKF. Våningssängen finns i vagnens mittre del mitt emot köket. Dubbelsäng och hörntoalett finns längst fram och U-sittgruppen bak.


Hobby Prestige 720 UKFe från 2007-2008. Hobby behöll just detta utseende endast dessa två modellår innan designen gjordes om igen.

The day my Knaus caravan was inspected I also went to Seglora and the caravan workshop Montera West for a moisture test. While the test was made, I went around and photographed some vans that stood in the back yard. Mostly Hobbys but also a Swedish Polar.

Its a Polar 730 Svit from 2013. You can tell its a Svit by the dark alloy wheels and that its a 2013 from the exterior design which only lasted that very model year. Parked next to it is a Hobby Prestige 720 KFU with bunk beds and large toilet room in the rear. The van also has a double bed and warderobs in the middle and kitchen, seating area and entrance door in the front.

A couple of vans were Hobby Premiums, a 610 UL and a 650 UKFe. The 610 UL has been available since 2012 and the 650 UKFe since 2013 when the range was extended with family friendly layouts 540 KMFe, 610 UKF and 650 UKFe. The Premium-range has kept its design unchanged for almost 3 years. Is there time for an update maybe?

There was a couple of new 2014 De Luxe vans, including a 650 KMFe. This model has been in the Hobby range since 1997, firstly as a Exclusive but later as a De Luxe, Excellent and Prestige. For 2014 it´s only available as a De Luxe.

The Hobby Prestige 720 UKFe is from the period 2007-2008 when Hobby had this design on the vans. For 2009 it changed again.