Snart är det påsk. Jag ska hem till Gävle imorgon och spendera 8 dagar hos familjen. En dagstripp till Dalarna är inplanerad på fredag. Jag älskar Dalarna så det ser man fram emot. I helgen ska det bli ca 17 grader och solsken. Nu märks det att sommaren snart är här. Idag lämnades vagn 12 ut till kund som hyrt av oss totalt 4 gånger på ett år. Det är ju alltid roligt när kunderna kommer tillbaka fler gånger.


Vagn 12 är en Kabe Opal XL från 1996. Den är lik vagn 21 (Kabe Ametist GLE 1997) men har dubbelsäng och hörntoalett istället för långbäddar. 1996 var faktiskt sista modellåret som Kabes mellanklassmodell hette Opal. Namnet Ametist tog över år 1997, först endast som GLE-modell med sedan år 2000 även som XL.


Imorgon åker jag med en bekant, Mikael Hulander i denna bil upp till Stockholm där han bor. Därefter blir det SGS-bussen upp till Gävle. Solifer-vagnen som Mikael köpt hos våra grannar Codat ska parkeras på en camping i Ulricehamn på vägen.


Det är en Solifer S7+ 570, årsmodell 2002.

Soon it’s Easter. I’m going home to my parents in Gävle tomorrow and spend eight days there. A day trip to the province Dalarna is planned for Friday. I love Dalarna and Im looking forward to it. This weekend, it will be about 17 degrees and sunshine. Now it is apparent that summer is here soon. Today caravan number 12was delivered to customers who has rented from us a total of 4 times in a year. It’s always great when customers come back again.

Caravan number 12 is a Kabe Opal XL from 1996. It’s like van nr 21 (Kabe Amethyst GLE 1997) but has double bed and corner toilet instead of single beds. 1996 was actually the last model year that Kabe used to call their mid range model Opal. The name Amethyst took over in 1997, first only as a GLE model but since 2000 also as XL.

Tomorrow I’m riding with a friend in this car up to Stockholm where he lives. Then I take the bus up to Gävle. The Solifer S7+ 570 caravan that he has bought from our neighbors Codat will be parked at a campsite in the town of Ulricehamn on the way.