Det blev hela dagar på Kista-mässan detta år. Rekordet var 2 dagar på Elmia 2012 men det är ju en ganska mycket större mässa. Eftersom jag inte besökte Elmia 2013 skämdes jag lite och kände därför plikten att vara med på Caravan Stockholm. Självklart är det roligt att få känna och klämma på husvagnarna, men det är mötena med personer man känner (och inte känner) som till stor del gör det hela. Idag var det extra speciellt då stå-upp-komikern Babben Larsson stod på scen. Hon inledde sitt uppträdande med: E de ni som e folke med likadane treningsoverouler? (gottländska alltså). Babben har faktiskt lite erfarenhet av camping, när hon hyrde husbil på Nya Zeeland 1985. Det var en mycket primitiv husbil som delades med en amerikansk resekamrat. Det måste ha varit en upplevelse utöver det vanliga att slå läger för natten på okänd mark, för att morgonen efter upptäcka att man övernattat i någons trädgård. Ja detta får mig att se fram emot alla mina campingupplevelser. Undra allt vilka tokigheter man kommer råka ut för?


I husvagnsväg var Polar och Solifer tillbaka på årets upplaga. Här är nyheten 590 TR-LB med vagnsbrett hygienutrymme och längbäddar.


Och det nya bakpartiet förstås. Bilinspirerad design hör till de mer exklusiva husvagnarna, som även Hobby Premium. Men Polar är ju genomgående ett exklusivt märke oavsett modell, så här är det mycket passande med en design som denna.


Här är inredningen i 590 TR-LB. Jag hörde från andra mässbesökare att de gillade kakel-tapeten på köksväggen.


Polar 750 hette tidigare 680 men bytte namn till modellåret 2014. Här är 750 CTX med dubbelsäng och hörntoalett bak och mittdinette.


Fritidsvagnen som jag bekantade mig med på Nolia-mässan i Augusti fanns på plats. Den här nyheten är något utöver det vanliga, skoterskidor på en husvagn. Med en så smidig och lätt vagn är det nemas problemas att dra den bakom en skoter. Se mer på Fritidsvagnens hemsida.


Nu är vi hos Adria. En nyhet inför 2014 är denna Altea 552 PK.


Våningssängar och hygienutrymme längst bak. Hygienutrymmet är av den lite större varianten och det finns en separat duschkabin.


Dubbelsängen i fram och sittgrupp i mitten! Denna planlösning finns även hos bland annat Hobby, Knaus och Weinsberg.


Instegsserien Aviva har funnits sedan 2007 men debuterade i Sverige förra årets Kistamässa. Nu har serien fått tillökning av 392 PS.


Inredningen är enkel och okomplicerad. Men glada färger passar alltid.


Designserien Astella Glam, här som 563 PU. Detta är minstingen i serien, den finns också som 613 PK och 663 HT.


Jag har skrivit det ganska många gånger men jag skriver det igen, detta är verkligen som en hotell-lounge, eller ett trendigt café. Brunt skinn och mörkt träslag, kryddat med färgglada kuddar och textilier är något det.

Imorgon blir det fler bilder från mässan! God natt på er alla!