Som nämnt i ett tidigare inlägg från Stuttgart så blev det många bilder från Hobbys monter. Därför delar jag upp det och gör ett inlägg om varje modellserie. Denna gång är det långköraren Deluxe som står i fokus.

Sedan Hobby splittrade upp sitt modellprogram i två serier 1977 har modellnamnet Deluxe funnits med, tillsammans med Prestige. Utmärkande för Deluxe är en hög andel familjevänliga planlösningar och en attraktiv prislapp. Modellspannet sträcker sig från den lilla 400 SFe till 650 kMFe, med mycket där emellan. Häng med och se!


Minstingen 400 SFe är idealisk för två personer. Fälls sittguppen ned får man fyra bäddplatser.


Modell nummer två i Deluxe-serien är 455 UF. Utmärkande för planlösningen är en tvärställd dubbelsäng längst fram.


15 cm längre men med samma totalvikt, 1350 kg. Deluxe 460 UFe passar bra om man önskar lite mer komfort. Jämfört med 455 UF är det nämligen inte bli lika synd om den som ligger längst in i sängen, om man behöver ta sig över sin sängkamrat. När jag skriver detta kom jag dock på att det faktiskt inte är lätt att ta sig ur en längsgående säng heller, om man ligger längst in. Vad hade du föredragit i detta fall?


Deluxe 540 KMFe liknar 560 KMFe men är 2 decimeter smalare (230 cm) och 7 cm kortare. Bordet i mittsittgruppen är vägghängt istället för fristående.


Sedan lanseringen av Deluxe 650 KMFe för några år sedan är detta den första Deluxe-modellen över 6 meter sedan modellserien debuterade i mitten av 70-talet. Här finns gott om utrymme för en större familj. När jag var mindre var Hobby 650 KMFe en av de vagnar jag önskade att familjen skulle köpa. Dock så var det en Prestige på den tiden.

As mentioned in a previous post from Stuttgart I took a lot of images of Hobbies. Therefore, I divide it and make a post about each range. This time it´s time for Deluxe, a real classic.

Since Hobby split up its Collection of models into ranges Deluxe and Prestige in 1977, the Deluxe model is a significant part of the Hobby range. Special features of the Deluxe is a high proportion of family-friendly floorplans and an attractive price tag. Model span ranging from the small 400 SF to 650 KMFe, with much in between. Please enjoy the photos above!