Just nu befinner jag mig hemma hos min kusin på Södermalm i Stockholm. Aningen sliten efter gårdagens bar- och klubb-besök fram till 2-tiden på natten. Men just nu känner jag mig verkligen hög på livet. Och det finns en betydande anledning till det.

Senare i vår är det dags för mig att genomföra en väsentlig del av min maskiningenjörsutbildning. Då är det dags för ett 10 veckor långt examensarbete. Jag har kontaktat husvagnstillverkare från både Europa och USA för att höra om det kan genomföra detta, och jag har fått napp, av Kip Caravan i Nederländerna. Kip är ett husvagnsmärke som ligger mig vart om hjärtat. Varje modell från Kip är unik. Den färgsprakande Shelter, kompaktmodellerna Vision och Kompakt, trendiga Isa White och den klassikerna Greyline bygger upp märket som sedan flera decennier kännetecknas av kvalitétsprodukter, främst i resevänligt format.

Filmerna ovanför är på Nederländska. Det första är ett TV-reportage om en begränsad upplaga av modellen Shelter, alla exemplar i orange. Det andra klippet är också av TV-bolaget RTV Drenthe och är om Kips introduktion på den Kinesiska marknaden. Grymt spännande tycker jag!

Den 10 februari ska jag möta företagets VD Henk Gunnink för att diskutera projektet. De vill av förklarliga själ möta mig och se vem jag är innan projektet inleds. Jag funderar faktiskt på att ta nattbuss från Göteborg till Amsterdam (där jag blir hämtad av några medarbetare) för vidare färd mot Hoogeveen där fabriken ligger. Boende-mässigt överväger jag sovsal i Amsterdam, där man kan bo 3 nätter för 249 SEK.

Jag kan knappt fatta detta! Det ska bli så sjukt kul!!!!

Right now I am at my cousins home on Södermalm in Stockholm. A bit tired after yesterday’s bar and club visits until 2 o’clock. But right now I feel really high on life. And there is a significant reason for that.

Later this spring, it is time for me to implement a substantial portion of my mechanical engineering education. Then it’s time for a 10-week long Study Thesis. I have contacted caravan manufacturers from Europe and the U.S. to see if they can help me along, and Kip Caravan in the Netherlands responded. Kip is a caravan make that I really like. Each model from Kip is unique. The colorful Shelter, compact models Vision and Compact, trendy Isa White and the classic Greyline build the brand which for several decades have been characterized by quality products, mainly in the travel-friendly format.

The videos above are in Dutch. The first is a TV report about a limited edition model Shelter, all of them in orange. The second clip is also by broadcaster RTV Drenthe and is about Kips introduction on the Chinese market. Awesome if you ask me!

On February 10, I will meet the company’s CEO Henk Gunnink to discuss the project. They want, for obvious reasons meet me and see who I am before the project begins. I’m thinking of actually taking the night bus from Gothenburg to Amsterdam (where I will be picked up by employees) for a further trip to Hoogeveen, where the factory is located. Accommodation-wise I am considering a dormitory in Amsterdam, where you can stay three nights for 249 SEK (around 29 euros).

I can not believe this! It will be so exciting!!