Idag var det så dags att bege sig till Upplands Väsby och Scandic Infra City, där Mobile Living Group anordnade en pressvisning av sina produkter samt en introdukton till koncernen. Anderas på Campagon hämtade mig i centrala Stockholm och vi åkte bil till Upplands Väsby.

Här är den, Solifers nya jubiléumhusbil. Är den inte snygg?

För att fortsatt markera Solifers 50-årsjubiléum har man tagit fram denna husbil, inspirerad av 2014-års Solifer-husvagnar. Det kommer bli ett till inlägg framöver, med fler bilder och info om den nya husbilen. Jag fick faktiskt provköra denna husbil och det var mycket spännande. Totalvikten är 3500 kilo så den får framföras med vanligt B-körkort.


Polar Grizzly 740 TR-LB presenteras med en del nyheter som inte fanns på de första 2014-modellerna. Bland annat har instegsgarderoben bytts ut mot skoförvaring, tidningsställ, klädhängare och spegel med belyst Polarlogotyp. Ett nytt textil-alternativ med inslag av skinn har också tillkommit. Hållaren för platt-tv har fått en förbättrad konstruktion och 230-voltsuttag finns nu i sittgruppen. Styrsystemet för diverse funktioner i husbilen sköts via en nydesignad manöverpanel ovanför entrédörren. Här möts design och funktion på ett praktiskt sätt, och med en elegant upplyst Polarlogga.


Du kan se den nya Polar Grizzly på Caravan Stockholm 13-16 februari.


Polar 590 TR-LB är lika ny som de båda husbilarna. Beteckningen TR-LB indikerar att det är en vagn med vagnsbrett hygienutrymme och långbäddar. Dessutom har två garderober lagts till ovanför fotändan på varje säng.


När Polar visade sina 2014-års modeller på Elmia-mässan 2013 var det många som visade intresse i de specialutrustade jubiléumsmodeller som tagits fram. Som svar på efterfrågan lanserars nu ett så kallat jubiléumspaket som kan fås till alla nya Polar-modeller. Detta paket inkluderar:

Handdukstork
Lastlucka baktill
Taklucka Heki 2 (byte mot standardlucka)
Vikdörr
Taklucka Omnivent baktill
Gasoluttag i koffert
Gasvarnare
Frostvakt
Belastningsvakt
Brandvarnare
Jubiléumsdekal front+dörr
Svarta fälgar


På plats fanns ett flertal produkter som samlas under Mobile Living Group. Här syns husbilsseren Solifer Camp.


Solifer Action är namnet på de lite mindre Solifer-husbilarna. Totallängderna varierar mellan 598 och 743 centimeter.


Niesmann + Bischoff ingår också i Mobile Living Group. Här syns den nyligen omdesignade modellen Arto.