Videodelningssajten Youtube har vuxit och blivit som en egen liten värld, där personer skaffar sig en karriär genom att skapa videofilmer. Det är som att blogga fast i video-format. Man kan då titulera sig som Vlogger.

Britiska vloggers finns det gott om. Jacksgap, Louis Cole, Zoella, Marcus Butler och Casper Lee för att nämna några. En av mina favoriter heter Sam Pepper. Han är från Kent och har drivit sin Youtube-kanal i några år nu. Tidigare i år laddade Sam upp ett videoklipp där han berättar om sina jobb och sin karriär. Som slutkläm uppmanar han tittarna att berätta om sin karriärsplan och också beskriva hur det kan uppnås i tre steg. Jag kunde inte låta bli att svara, då mitt intresse för husvagnar sticker ut. Det jag skrev syns nedan. /Recently I wrote a comment on a video by British vlogger Sam Pepper. The video was about career and making money, which is why Sam encouraged the viewers to tell what their career plan is and how to achieve it in three steps. I wrote this:


My dream is to design and make my own caravans. To do this I will need to do the following:

(1) Write on my blog about the project.
(2) Find a small piece of ground on the English countryside with a small workshop
(3) Make one caravan to travel around in, so that people get to see it and maybe even buy it. Then I just make another one.


Här ovan syns de två kommentarer som resulterats hittills. Den första var till en början något som förvånade mig, men det kändes skönt att snabbt inse att det faktiskt är en del av verkligheten. Det är många som kommer ha invändningar och syliga kommentarer om min och andras karriärval i framtiden. Det är bara att skratta åt det och blicka framåt. Faktum är att jag nu känner jag mig ännu mer sporrad.
/Above are the comments that resulted. At the begining I was suprised by the first one but then I realised that It´s something that´s a part of life. People will Always have objections regarding my and others choice of career. You just have to laugh at it and carry on. I actually feel even more tempted now.