Äntligen ska jag berätta om den galna dagen förra veckan då jag gav mig iväg på äventyr i en hyrbil. Då jag bland annat irriterade M62:ans alla motorister och kom i kontakt med det coola folkslaget som kallas Brittiska Travellers. /So now Im going to tell you about the crazy day I had last week when I Went on adventures in a rented car. I annoyed the motorists of the M62 and met one of the coolest societies, British Travellers.


Huvudsyftet med denna dag var att leta husvagn att köpa. Jag siktar nämligen på att importera en husvagn från England och bo i den i Fritsla under våren. Sedan säljer jag den med förtjänst i Sverige. Företaget jag siktade på var Milford Caravan Park utanför Leeds. Efter att ha navigerat mig till postnumret som angivits befann jag mig på en husvagnspark där så kallade Travellers bor. Jag går in på området och möter John Taylor som driver företaget. Han berättar att verksamheten flyttat en bit bort. Bara att åka vidare. Damen i GPS:en navigerar mig till ett industriområde och först tror jag allt är en bluff eftersom jag inte ser en enda husvagn. Men jag hade helt enkelt kört för långt. /My main mission for the day was to find a decent Caravan to buy. I plan to import a Caravan fron England and live in it duing the spring. Then I will sell it in Sweden and make a profit. The Company I aimed at was Milford Caravan Park outside Leeds. Having reached the potcode I typed in on the satnav I came to a Gypsy site. I Went inside and meet the salesman John Taylor, who tells med that the business has moved to a Place nearby. I drive to the given postcode which takes me to an industrial estate With no Caravans to be seen. I thought I had been tricked but it turned out I had driven to far. When I Went back the same way I noticed the Caravans on the left.

Väl framme tittade jag närmare på tre vagnar, en Hobby 650 UMFe Prestige från 2007, en Hobby 560 UF Prestige från 2002 och en Tabbert Vivaldi 655 från 2006. Tabberten vann mitt hjärta, men då det inte kändes tillräckligt övervägande valde jag att avvakta. Milford Caravan Park är för närvarande mer ett exportbolag än reondlad återförsäljare. De har därmed inte resurser för att t ex testa om gasolen eller elen i vagnarna fungerar. Men priserna är på grund av detta mycket lägre. John kunde tänka sig att sälja Tabberten för motsvarande 57 000 kr och kostnadsfritt transportera den till färjan mot Göteborg. /Having reached the Place I looked at Three Caravans. A Hobby 650 UMFe Prestige from 2007, a Hobby 560UF Prestige from 2002 and a Tabbert Vivaldi 655 TD from 2006. The Tabbert found a Place in my heart but I was not convinced enough. Milford Caravan Park is currently a exporting Company rather than a ordinary dealership. Becaue of that they hve no abilities to check gas- and mains for example. John was prepared to sell the van for 5500 Pounds including deliveryto the ferry.


John Taylor (till höger) med medarbetare. Om du sett brittiskt och irländskt resandefolk som besöker Sverige under sommarhalvåret kanske du har sett en Hobby V.I.P 645. / Seller John Taylor (right) with his co worker. If you have seen British and Irish Travellers yo may also have seen a Hobby V.I.P 645.


Innan jag åkte vidare hjälpte jag till att flytta ett par husvagnar. /Before I left I helped to move a couple Caravans.


Milford Caravan Park har omkring 30 husvagnar till salu, de flesta av märkena Hobby, Tabbert och Fendt. /Milord Caravan Park has around 30 caravans for display, mostly of continental brand like Hobby, Tabbert and Fendt.

Senare satte jag kurs mot centrala Leeds. Efter att ha åkt en bra bit in i centrum och frågat två personer hittade jag tillslut en parkeringsplats och påbörjade den ca 20 minuter långa promenaden till Clas Ohlsson. Detta för att köpa en omvandlare som kan ladda dator och mobil från cigarettändaren i bilen. /Later I set off for the center of Leeds. Havinglooked around for a parking space I eventually found one and began the twenty minute walk to Claes Ohlsson, where I bought a power converter.


Efter detta var jag hungrig och hittade restaurangen Wetherspoon. Jag slog mig ner bredvid paret Roy och Mavis Varley. De bor i utkanten av Leeds och hade mycket trevliga saker att berätta och tipsa om. Detta möte kommer jag minnas mycket länge. /Later I was hungary and Went to Wetherspoon. I took a seat next to Roy and Mavis Valey. They live in the outskirts of Leeds and had very intersting tips for me on what to see and do the following days. It was a very memorable encounter.

Min ursprungliga plan var att sova i bilen denna natt (jag tog med sängkläderna utifall). Men då min kompis Cici från Kina tackade ja till mitt förslag att resa till The Lake District tillsammans dagen efter var det bäst att bege sig hemåt. Det var mörkt när jag gav mig iväg och av någon anledning började folk tuta, blinka och peka konstigt när de körde om mig. Något måste vara fel tänkte jag. Bäst att stanna vid första möjliga ställe. väl där upptäckte jag vad som var fel. Baklyktorna lös inte. Man fick vrida en knapp till höger om ratten. Jag vet att framlyktorna på bilar i England inte tänds automatiskt, men bakljusen ska ju oftast börjar lysa när det blir mörkt. /My original plan was to sleep in the car (I had brought my beding with me). However my friend Cici from China answered my syggestion to head for The Lake District together the following day. So I Went to pick up the car and headed for Manchester. It was dark by now and for some reason other motorists flashed the lights, honked their horns ans pointed angry at me. I knew something was wrong so I pulled over at the next service station. There I found out that the rear lights were not on. I had to move a nob next to the stearingwheel. I know that on cars in the UK the headlights have to be turned on automatially, but the rear lights do mostly come on at dark.


På vägen började bilen också skrika efter spolarvätska. Bäst att stanna och köpa en dunk. Splish Splash Splosh sa det, mycket hamnade utanför men påfyllt blev det. /On the way the car also screamed for more washer fluid. Better stop at a petrol station and buy some. Splish Splash Splosh, some of it ended up outside but at least It got filled up.

När denna dag var slut kändes det som jag fått smaka på det som jag vill att mitt liv ska handla om. Att spendera mycket tid längs vägarna, uppleva nya platser och träffa nya människor. Det kommer inte alltid att vara lätt och flera problem kommer dyk upp på vägen. Men detta kommer innebära massor med erfarenhet. Och det sägs ju att man lever så länge man lär, inte tvärtom. /When this day was at its end, I felt that I had had agood taste on what I want to do in my Life. I wanna tour the roads of the World, discover new places and meet new people. It wont Always be easy and I will face many problems on the way. But I will learn a lot from it. And they say that you live as long as you learn.