Nu är det så äntligen dags att visa de första husvagnsbilderna från N.E.C Caravan Show som jag besökte förra veckan./Last week I visited the N.E.C Caravan Show in Birmingham. Here are the first pictures of the caravans on display.

I det första inlägget tittar vi närmare på ett par intressanta, och jämförelsevis nya uppstickare bland husvagnar. En av dessa bär namnet Inos och byggs av ett företag med namnet Fifth Wheel Company. Precis som de Fifth Wheelers som firman bygger så är det tal om vagnar med så kallde Slide-out-sektioner som ökar boytan markant.


Inos finns i två modeller, en med enkelaxel och denna med boggie. De har båda dubbelsäng och en sittgrupp i den främre delen. Båda har också ett vagnsbrett hygienutrymme med duschkabin. /Inos is made by the Fifth Wheel Company and has recently started making slide-out-caravans in two sizes. One on a single axle and this one with a Twin axle.


Det finns en svenskt motsvarighet till detta märke. Den heter Caravan Expansive. /There is a Swedsh equivalent to these vans. It´s called Caravan Expansive but it was made in the 1980s.


Eterniti Caravans har också valt att ta sig an segmentet med slide-out-funktion. I övrigt är vagnarna som en konventionell husvagn med en traditionell karossform. Något som är ganska ovanligt dock är dubbeldörrarna som syns på de större modellerna. Vagnen på bilden ovan är en av de största, en Genesis FB6 med en invändig längd på 6,50 meter. /Eterniti Caravans is a relatively new caravan manufacturer, specializing in slide-out-vans. This is the Genesis FB6, one of the biggest models.


Chronicle EB2 är den minsta modellen från Eterniti, med en invändig längd på 4,73 meter. Exakt detsamma som Kabe Briljant. /The Chronicle EB is the smallest model from Eterniti. The internal length is 4,73 meters or 15 ft 6 inches.


Trots de kompakta måtten ryms vagnsbrett hygienutrymme med dusch samt sittgrupp och kök i vagnen. Notera att kylskåp och spis är placerade mitt emot köksdelen med diskho och förvaringsutrymme. Jag gillar starkt inredningen i denna vagn. Träslaget är helt rätt färg och klädseln ger en känsla av exklusivitet. /Note the oven and fridge on opposite side of the kitchen unit. I really love the interior design of this van.


Chronicle SB4 har en invändig längd på 5,77 meter. Likt den mindre SB2 är vagnsbrett hygienutrymme inkluderat. /The Chronicle SB4 is one meter larger than the SB2. Like the smaller van it has a bathroom stretchig across the whole width of the van.


Genesis TB4 har 4 bäddplatser. En idealisk vagn för en barnfamilj. /The Genesis TB4 has 4 berths, making it an ideal Caravan for an normal-sized family.


Genesis IB4 har en drottningssäng, med en minst sagt elegant påminnelse om vilket märke husvagnen är av. /The Genesis IB4 have an Island bed, with the company brand well clarified.


Genesis BB5 är försedd ed våningssängar och kan som mest rymma 6 övernattande personer. Perfekt för den större familjen. Notera att vagnen har dubbeldörrar. /The Genesis BB5 have bunk beds, and can accommodate up to 6 people. Note the two doors.


Sist men inte minst, denna Genesis IK3 med 3 sovplatser och därmed rikligt med utrymme för par och mindre familjer. /The Genesis IK3 has 3 berths, making it an ideal van for Couples or small families wh require lot´s of space.

Eterniti Husvagnar kostar mellan 21 999 och 27 999 pund. Frågan är bara, när får vi se utfällbara husvagnar på den svenska marknaden? /The prices for Eterniti Caravans range from 21 999 Pounds to 27 999.