Nu vänder vi tillbaka blickarna mot Caravan Salon, som var en helt fantastisk upplevelse. I detta inlägg berättar jag om KNAUS och WEINSBERG, två märken frånKnausTabbertGroup.


WEINSBERG Caraone är insteget till koncernens husvagnar. Här syns barnkammarmodellen 480 QDK.


400 LK är minstingen i Caraone-serien.


KNAUS Deseo är en smart och ungdomlig husvagn uppbyggd kring ett modultänkande. Vagnens olika segment invändigt är alltså anpassade så att du istället för toalettutrymme t ex kan få extra garderober. Förutom den ordinarie Deseo som syns på bilden finns modellerna Transport (tandemaxlad) och Family (5,20 meter lång invändigt).


Uppiggande färger i Deseo, eller hur?


KNAUS Sport får till säsongen 2014 en uppdaterad kaross och ett aluminium-golv i gasolkofferten. Invändigt är träslaget nu lite varmare och nya detaljer i borstat aluminium pryder helhetsintrycket. Här syns barnkammarmodellen 500 FDK.


KNAUS Eurostar är en ganska ny designserie som inför flertalet nya tekniska lösningar. Färskvattentanken är t ex integrerad i det dubbla golvet och det finns en samlad service-station med inkoppling av el och vatten. Här syns den hittills största modellen 590 FUS. Kan vi gissa att större modeller är att vänta?


Sist men inte minst. Detta är det nya konceptet KNAUS Caravisio. En husvagn som ska leda utvecklingen av fritidsfordon. Inspirationen kan noteras i detaljerna, insteget sker i vagnens bakparti som på en lyxyacht och dessutom är golvet av en variant som kan ses på exklusiva båtar.