Intrycken från gårdagens mässa sitter fortfarande i, och kommer nog göra det ett bra tag framöver. Messe Düsseldorf har hela 17 mässhallar och i nästan alla trängs husvagnar och husbilar med tillbehör, resemål, tidskrifter och diverse organisationer. Det finns med andra ord en hel del mer än husvagnar att se. Här är lite fler blandade bilder.


PINO är en mycket liten husvagn från Istanbul, Turkiet. Denna Pi2010 har en totalvikt på 460 kg och invändig längd på 2,1 meter. Ta gärna en titt på tillverkarens hemsida.


Nu blir det husvagnbio. DETHLEFFS hade installerat en biograf i en Campy. Filmen var ca 7 minuter lång, och syftet var att man skulle räkna hur många gånger en grön liten maskot dök upp under filmen. Sen kunde man skriva vad man såg och tävla om en weekend med husvagn.


Land-Rover Defender är verkligen en klassiker, men samtidigt fullkokomligt tidlös.


AIRSTREAM Germany var på plats med fyra husvagnar. De är riktigt fina dessa vagnar, även invändigt. Mer om AIRSTREAM är att vänta i ett kommande inlägg.


”Det här ser spännande ut” sa jag när jag fick se detta ekipage stå inbackat mellan konor. Man fick testa att köra framåt med ekipaget och sedan backa tillbaka. Hela ekipaget var utrustat med flertalet kameror och en display i bilen som visade placering och precision vid backningen.


Det kan vara ganska svårt att backa rakt, men tar man det lugnt fungerar det bra.


Någon tänker stort…eller?


Första gången jag kan känna på en STERCKEMAN, har endast sett dem längs vägarna tidigare.


Lite campingglädje i retrostil.


En MINI Cowley Caravan. Ska MINI bli en riktig husvagnsproducent tro?


En sådan här skulle vara fin att äga.

Idag reser vi uppåt igen. Ska eventuellt titta på lite husvagnar som är till salu här i Tyskland, och eventuellt köpa en. Vi kommer stanna någonstans ikväll och övernatta på hotell.