Benen ger nästan vika, axlarna har fått stå ut med att bära tunga kassar med kataloger och den 30-gradiga värmen som råder dagtid i Düsseldorf tar på krafterna. Men vad gör man inte för en heldag på Caravan Salon, världens största husvagnsmässa. Jag har pratat med representanter från nästan alla husvagnstillverkare och tagit hundratals bilder. Det är så sjukt många intryck jag tar med mig från detta, är verkligen supernöjd. Jag har massvis med bilder men tänkte börja med att visa några roliga händelser från dagen.


Här är vi vid entrén och har ett helt hejdundrande äventyr framför oss. Då vi har kontakter på det tyska företaget Ostsee Campingpartner fick vi fribiljetter in på mässan. Lyx!!!


Franska STERCKEMAN må vara av det mer exotiska slaget för ögonen på en svensk, men bra läckra är de ju. Här syns modellen Alizé 550 PE.


DETHLEFFS har valt att profilera sig som mer ”lekfulla” i designen, med mycket färger och normbrytande former. Jag fullkomligt älskar det, och så här kommer fler husvagnar se ut i framtiden.


KNAUS Caravisio är ett minst sagt framtidsorienterat designkoncept. Enligt en säljare på Codat Husbilar som jag pratade med för några dagar sedan så är den så gott som produktionsklar. Är det inte häpnadsväckande?


TABBERTS monter ville jag inte lämna, hade gärna övernattat i sovsäck på mässgolvet några dagar och sugit ut all magi ur atmosfären som fanns kring vagnarna.


HOBBY Premium tillhör verkligen husvagnarnas kungafamilj med sitt futuristiska designspråk. Här är den helt nya 660 WFU, en helt ny storlek för året.


På utomhusområdet skickades vi tillbaka i tiden för att smaka på olika epoker i den tyska husvagnsindustrin. En av klassikerna är ju såklart TABBERT och här är en tidig 80-talare.


På sikt kanske man skulle ha en FORD Ranger. Utmärkt dragbil med en tilltalande design och mycket lastutrymme. Som du kanske noterat redan är den försedd med taktält, perfekt i djungeln när ett lejon utanför tältet inte är så önskvärt.


Tyska husvagns- och husbilsmärket CARADO tar verkligen hand om sina besökare. Fick en god kopp kaffe medan jag väntade på en person från fabriken jag ville prata med.

Nu är det dags för en välbehövlig dusch, sen ska jag maila runt till lite husvagnstillverkare för att få lite pressbilder och börja skriva på en artikel om mässbesöket. Det ska bli ett inslag om Caravan Salon i det kommande numret av Fritidsmagasinet Caravan. Du som läser denna tidning kommer inte bli besviken.

Många fler inlägg från Caravan Salon är att vänta.

Jag önskar alla läsare en fortsatt trevlig kväll!