Något som dagligen ockuperar mina tankebanor är vad som skulle vara den ultimata dragbilen. Om ett år är det dags att jobba på heltid och då tillåter snart ekonomin att man rattar en egen bil.

Några kriterier följer. Den ska ha stort bagageutrymme, dragkrok och få dra minst 1800 kg husvagn. Den ska vara glammig och ska se dyr ut. Då kan det vara passande med ett AMG-paket.

Mercedes C-klass har med rätt motor en släpvagnsvikt på 1800 kg. Fullt tillräckligt för att dra en vagn i storlekar upp mot 6,5 meters längd. C-klass är ju också en liten och sportig bil vilket endast är till fördel.

Annars så är en lite crossover högt upp på önskalistan. Porsche lanserar snart sin minsting Macan, som blir aningen mer förmånlig än Cayenne. Tydligen ska Macan bli den billigaste Porschen någonsin. Hoppas nu att den finns i flera glada färger, knallröd, illgrön och havsblå.

Om man endast är två personer så skulle det räcka med en pickup eller en skåpbil, kanske en Nissan king Cab eller Ford Transit. Men då måste den vara upphottad med feta hjul och en skön färg.