Holländska KIP Caravans har funnits sedan 1947. Nu gör man dessutom promotion i China med en långresa genom landet, i en KIP Vision och en Isa White. China spås bli en tillväxtmarknad för fritidsfordon. Se fler bilder från resan här.

Det finns mycket att se fram emot från denna nederländska legend bland husvagnsmärken. KIP har främst skapat ett namn som tillverkare av mindre husvagnar, där Kompakt-modellen är en av de främsta. Ett modellnamn som funnits ungefär lika länge är Greyline, och en så väl inarbetad modell ska ju såklart bevaras. Så här tycker jag den ska se ut från och med nästa säsong. De olika nyanserna av silver och grå ger vagnen en stilren och samtidigt trendig framtoning.

KIP förknippas med körglädje och exceptionella köregenskaper. Den här vagnen är byggd för att resa med. Fälgarna och däcken är 16 ” stora och är försedda med sportiga lättmetallfälgar.

Att bo i husvagn ska vara en upplevelse, en positiv sådan. Därför är alla fönster stora för maximalt ljusinsläpp. Även dörren har sitt egna fönster.

Dutch caravan manufacturer KIP has been a well known maker of mostly compact caravans since 1947. The production is now moving on well, partly because of sales in China. A promotion tour through the massive eastern country has been comitted, and pictures from the tour can be seen via the link above.

One of the most successful ranges from KIP is the Greyline. Above is one of my drawings showing what should be the next Greyline, in my opinion. It ´s designed to be elegant and trendy. Lrage windows allows lots of light to get in and make the living atmosphere as positive as possible.

A KIP Caravan should be pleasent to tow on the road, and that´s why I insist that it´s being fitted with 16 inch rims.