Det är inte ofta det sker, men nu har en ny liten resevagn intagit den svenska marknaden. Den heter Fritidsvagnen och har utvecklats av Niclas Runberg som sedan tidigare är vice VD för SoliferPolar AB.

Det hela började när Niclas besökte Finland och såg flera vagnar av märket Niewiadow längs vägarna. Den lilla polska husvagnen visade sig vara Finlands enskilt mest sålda husvagnsmodell 2012. Ett besök på Niewiadow-fabriken i Polen resulterade i att idén till Fritidsvagnen kunde realiseras. Vagnarna skiljer sig en aning från de polsksålda modellerna, både exteriört, interiört och utrustningsmässigt.
Tanken är att Fritidsvagnen främst ska attrahera aktiva personer som ägnar sig åt friluftsaktiviteter som fiske, jakt och skidåkning.

Till en början finns 3 modeller att välja mellan. De heter Action, Sport och Hunter och de skiljer sig åt med olika exteriöra färgsättningar. De kan alla fås i 3 planlösningar, N, NT och NTL. Förstnämnda kan fås med totalt 4 bäddplatser. NT har en dubbelsäng och lite större golvyta. NTL är storsäljaren med möjlighet att sova i enkelbäddar eller en extra stor bädd för 3 personer. De två senare modellerna har toalett.

Fritidsvagnen är mycket lätt, totalvikten är endast 750 kg och den kan dras av samtliga bilar med ett vanligt B-körkort. Den låga vikten innebär även att den är skattebefriad. Tack vare samarbete med Mekonomen kan service och reparationer skötas smidigt från någon av de 500 verkstäderna i landet. Vagnen är också utrustad med Fritidsvagnen Assistans som hanteras av Falck Räddningskår. Assistansgarantin gäller tex om du råkar ut för skada på vagnen som gör att du inte kan ta dig vidare. Då ringer man ett centralt nummer som bemannas av Falck dygnet runt alla årets dagar och du får assistans på plats. Kan felet inte avhjälpas på plats så får du hjälp med tex hotellövernattning.

Priset är 89 900 SEK för den enklaste planlösningen. Fri leverans inom hela Sverige ingår.
Mer information finns på www.fritidsvagnen.se.