På Borås Husvagnstjänst är det bråda tider. I stort sett allt är uthyrt och idag kommer över 10 husvagnar tillbaka. De ska alla ut igen under morgondagen så jobb finns alltid. Nya vagnar tillkommer i flottan i en hög takt, och senaste tillskottet är en Kabe Topas, årsmodell 1993.

Topas-namnet är ett av de lite mer unika från Kabe. Namnet syntes första gången 1968 på en vagn endast 3 meter lång i karossen. Totalvikten var endast ca 750 kg. I detta format fanns modellen att köpa ny fram till 1972. Då blev det istället den 3,9 meter långa Rubin som var minst.


1981 var det dags igen. Denna gång är karosslängden ca 3,2 meter och totalvikten 780 kg. Modellen fanns fram till och med årgång 1982. På bilden syns vår vagn 22 som är byggd 1982.

Tittar man i 1993 års Kabe-katalog finner man dock ingen Topas i modellprogrammet. Fanns den att köpa, men bara på beställning kanske?