Husvagnsbranschen uppfattas i mångas ögon som konservativ. Att inget har utvecklats genom åren, att samma konstruktion och samma enformiga inredning gäller fortfarande. Som insatt i denna värld ser jag ju så klart att förändringar har skett. Men en icke entusiastisk person, eller någon som är fullkomligt ointresserad av husvagnar gör troligtvis inte det.

Jag tycker mer vågad design ska efterfrågas i husvagnsbranschen. Det ska gå att hitta en husvagn som passar just DIG . I bilbranschen händer det nu. Tråkiga vardagsbilar i typiskt förpackning är på väg ut, nu kan man inte bara välja mellan sedan, kombi och golfklass. Nu kan man välja en cross-over, en coupe med fyra dörrar eller en Porsche stadsjeep, för att nämna några exempel.

Att blanda former, färger och inredningsstilar rejält är vägen framåt för husvagnsbranschen. De svenska tillverkarna är på god väg med en elegant exteriör design, i synnerhet Kabe med sina autoinspirerade bakljus. För att inte tala om Hobby som med modellerna Landhaus och Premium är en av de ledande. Om man tänker efter upptäcker man att de detaljer som idag syns på husvagnar fanns på bilarna för ca 15 år sedan. Där är designen på baklusen ett exempel.

Det är dags att husvagnsdesignen tar ytterligare ett steg mot dragbilarnas nivå. Det finns fula bilar, och det finns snygga bilar. Så pratas det sällan om husvagnar, men det ska det bli ändring på. Hellre en designad husvagn som är extremt ful än en husvagn som inte är designad alls.

Vad tycker Du som läsare? Finns DIN drömhusvagn redan, eller vad kan man utveckla?

 1. Fredric
  Mar 01, 2013

  Är det bara Adria som har köket fram? Tycker det är ganska praktiskt, men frågan är om sittgruppen fram går att ersätta på ett bra sätt?

  Reply
  • Johan
   Mar 01, 2013

   Förutom Adria så har även LMC ett par planlösningar med köket fram, Musica 580 D och 635 E har det. Sen finns ju också T@b 320 RS med frontplacerat kök. När det kommer till sittgrupp så är det nog ganska induviuellt om man nöjer sig med en mindre variant, eller inte.

   Reply