Med en förkärlek för udda husvagnar är det ett sant nöje att skriva om Weippert, ett husvagnsmärke som få svenskar uttalat, eller ens hört talats om.

En överblick av exteriören och de flesta kan förväxla vagnarna med Tabbert. Men de båda märkena är helt oberoende av varandra. De har olika upphovsmän och byggs på olika orter i Tyskland. Weippert har en kortare historia då märket grundlades 1962 av Josef- och Elizabeth Weippert. Alltså närmare 10 år efter Tabberts intåg på husvagnsmarknaden. Den första modellen hade beteckningen Boy och mätte 2,60 meter på längden. Weippert har länge profilerat sig som producent av stora husvagnar. Störst av alla är Isabella 990 vars planlösning kan ses nedan.

Dessvärre tycks produktionen ha stannat helt och hållet. På märkets webbplats www.weippert-wohnwagen.de saknas information om modeller, data, planlösningar etc. Det är dock möjligt att köpa en begagnad vagn av företaget.
Weippert husvagnar är uppskattade av cirkusfolk och zigenare. Den konservativa designen och de mer udda inslagen som inglasade dörrar, blombuketter och intarsia på väggarna gör Weippert till en av de absolut coolaste husvagnarna som finns. Jag är faktiskt riktigt sugen på att köpa en i Tyskland i sommar. Frågan är: blir man då helt ensam om att ha Weippert i Sverige?

  1. Kjetil Findreng
    Nov 29, 2017

    Weippert. Type.570sp260w12570

    Reply