Nu är det vinter i hela Sverige, till och med i Borås. Och som orten med mest nederbörd i hela landet är det kanske inte helt oväntat att det nu faller lite snö här när minusgraderna visar sig.

Om något är kyligt på engelsk så är det ”cool”. Och det är precis vad min husvagn är. Jag har upptäckt att detta inte är den absolut bästa vintervagnen, eftersom jag vaknde i morse och 16,5 grader visades på termometern. Fram med kupéfläkten som tillfälligt får kicka in som extra värmekälla. Jag ska skaffa mig ett bättre konvektorelement som inte väsnas så mycket nattetid. Dessutom hoppas jag på att få elen på min campingplats uppgraderad till 16 ampere ganska snart, i nläget har jag bara 10 ampere. Det skulle underlätta om man kunde höja effekten på värmen lite mer, och också kunna installera en kyl/frysbox. Kylskåpet i denna vagn är faktisk blygsamt litet.

Imorgon ska jag och en kompis åka och hämta en husvagn som varit uthyrd sedan sommaren 2008. En Kabe Briljant De Luxe, årsmodell 1980. Jag har aldrig sett vagnen under de 7 månader som jag jobbat på Borås Husvagnstjänst. Den har stått i Mölndal under hela uthyrningsperioden.

Förresten, vad tycker du om mina nya navkapslar? Är inte vagnen cool? Och då menar jag utseendet, inte temperaturen.