Det hör inte till vanligheterna att man ser en Tabbert när man besöker en campingplats. De svenska tillverkarna brukar dominera, men även Hobby som är störst i Europa syns mycket ofta. Det kan nämnas att det i endast ett område på Borås Camping, med totalt 40 platser, står två Hobby Premium 560 uppställda. Lite ögongodis när man knallar bort till servicehuset. Men nu har ju jag också en riktig pärla till husvagn. Idag har jag tvättat min husvagn utvändigt och städat ur gasolkofferten. Mycket utrustning följde med, kokplatta, kaffebryggare, två kastruller, stekpanna, porslin, två bordsfläktar, mikrovågsugn, ett nästan nytt förtält, klockradio, utemöbler, extrabackspeglar, instegstrappa, antennförstärkare med mera.


Några skavanker finns på den, De utvändiga dekalerna är lite slitna, och därför har jag tänkt byta ut dem mot mer moderna dekaler. Vad tycks om idén att måla mittpartiet av vagnens sidoväggar i en mörkare färg, svart eller grått? Kanske brun!

 1. Lasse
  Nov 13, 2012

  Hej,

  fin vagn du skaffat. Hoppas den kommer att passa dina behov . Måla den för allt i världen inte. Använd plastfolie i så fall. Numera är folieringstekniken så utvecklad att det nästan inte går att skilja från lack, se bara på taxibilarna. Sen när du ska sälja är det bara att ta bort folien och så är fordonet återställt. Jag bor själv i husvagn sedan några år och stortrivs med det. Jag kikade på Tabbert när jag skulle uppgradera mig men det stupade på att de bara har Trumavärme. Det är helt otillräckligt när det är rejält kallt. Dessutom är fläktbullret ganska störande på lång sikt. Det spelar ju ingen roll under några campingveckor per år, men att vistas i långvarigt lågfrekvent buller har visat sig vara ohälsosamt.

  Året-runthusvagnsboende i Norden = vattenburen värme!

  Bloggen är bra, läsvärd och välskriven. Jag kommer följa den via RSS.

  Hälsningar Lasse

  Reply