Sedan ett tag tillbaka har jag känt en vilja att byta upp mig till en bättre husvagn. Med bättre menar jag en vagn som är större, har färre skavanker, men också som är mer personlig och stilig än den Kabe Safir jag hittills bott i. Som husvagnsentusiast faller jag främst för vagnar som sticker ut från mängden, och ett av de märken som kan det bäst är Tabbert, husvagnarnas Rolls-Royce. Jag hittade en Tabbert Comtesse 630 TDM, årsmodell 1987 på Blocket.se. Jag föll verkligen för vagnens utstrålning, dessa vackra möbler och de stora utrymmena. Vagnen är totalt 8,17 meter lång, 2,50 meter bred och har en tjänstevikt och totalvikt på 1340 respektive 1600 kilo. Jag och en kompis åkte från Borås till Nässjö för att titta på vagnen.


Det hann bli mörkt innan vi gav oss av från Nässjö, så jag har just nu inga interiörbilder i vagnen. Detta fixar jag imorgon.


Det var dessutom mörkt och regnigt när vi körde hem den från Nässjö. Här har vi stannat på Statoil för att fylla på luft i däcken.

 1. Matts Persson
  Nov 09, 2012

  Johan min son, jag blir så imponerad av din handlingskraft. Och lite avis på din tjusiga boggievagn. Du vet ju att jag är svag för boggievagnar. Stort Grattis!!!

  Reply
 2. Micke
  Nov 10, 2012

  Grattis till nya vagnen, ser jättefin ut! Lycka till med inflyttningen. Kul att följa din blogg / Micke

  Reply
 3. Thomas
  Nov 12, 2012

  Tabbert = Husvagnarnas Rolls-Royce… håller med fullständigt…. mycket bra köp!!!

  Reply