Dörren på min husvagn har fångat uppmärksamhet sedan jag köpte den. Tidigare följde det nedre gångjärnet med varje gång man öppnade dörren. Detta åtgärdades med två rejäla skruvar genom gångjärnet in i väggen, och med en metallbricka på insidan. Med fjäderbrickor och muttrar hålls konstruktionen ihop. Tyvärr är inte innertapeten så slitstark, och efter en hel del öppnande börjar brickan tränga sig in i tapeten. Min underbart snälla far hjälper mig med lösningar och även material. Det ska gå att lösa detta.

Har Du som läsare några erfarenheter av detta problem, och kanske till och med en alternativ lösning? Vet Du hur man kan lossa vagnens träinredning för att komma åt att fästa muttrarna bättre (se bild ovan). Det är inte lätt att klura ut hur inredningen är fastmonterad.


Gångjärnet från utsidan.


En temporär tätning så att vatten ej kommer in.