Tidningen Husvagn & Camping har nyligen testat en vagn från Fendt, som har en så kallad Queens-bed. Alltså en säng som går att gå runt på båda sidor. Detta trots att vagnen har en total bredd på endast 2,30 meter.

Fendt Saphir 540 TF är en vagn som främst lämpar sig för två personer. Den har nämligen en permanent dubbelsäng i form av en queens-bed i vagnens främre del. Trots vagnens standardbredd är det inte trångt att ta sig runt bädden, då möblemang längs väggarna saknas. Förvaring och avställningsytor i sovdelen finns i form av två nattduksbord, och i huvudhöjd 3 ovanskåp och hyllplan runt hela sovdelen. 3 fönster ger stort insläpp av ljus.

I mitten av vagnen finns hygienutrymme, kök och garderob. Alla har väl tilltagna mått, och i köket finns gott om förvaring. Två lådor för allmänna föremål, två lådor med trådkorgar och två lådor för bestick.
Hygienutrymmet är av traditionellt snitt och har gott om förvaring och svängrum.

I vagnens bakre del finns en u-formad soffgrupp, Här finns gott om plats för 2 personer och ett antal gäster. 3 fönster även här, och gott om ovanskåp och hyllplan. Läslampor finns i hörnen och en ljusarmatur huserar i taket ovanför.

Vagnen har ett pris på 228 800 SEK. Valbara totalvikter är 1600 kilo och 1700 kilo. Detta i kombination med en låg tjänstevikt på 1230 kilo ger en exemplarisk lastförmåga. Men kom ihåg! Med mycket last i vagnen gäller det att tänka smart för att inte äventyra köregenskaperna.

Källa: http://www.husvagnochcamping.se/artiklar/forsta-intrycket/20111117/fendt-saphir-540-tf