Jag får ta och be om ursäkt för den sena uppdateringen av bloggen, då mitt internet varit ur funktion de senaste dagarna. Här följer i alla fall en liten presentation av helgen i Ullared:

Jag hyrde en bil och en husvagn inför helgen. Husvagnen hyrdes hos Borås Husvagnstjänst i Fritsla, medan bilen (en Saab 9-3 Biopower) hyrdes hos Avis biluthyrning.

Här har jag nyligen avverkat de första kilometerna och står nu vid Häggåns rastplats längs väg 41 i sydlig riktning. Här blev det lunchpaus och lite genomskådning av vagnen.

Vagnen är en Kabe Rubin, årsmodell 1979 med en karosslängd på cirka 3,9 meter och en totalvikt på 1000 kilo.

Väl framme i Ullared var det enkelt att hitta till uppställningsområdet, som egentligen var en skolgård. Jag blev tilldelad ett utrymme att parkerna min lilla vagn på.

Efter att ha bekantat mig med nya människor och deltagit på kvällens knytkalas var det dags att omvandla vagnens bakre soffdel till en säng.

På lördag förmiddag gick jag tillsammans med några nya bekantskaper till Gekås och handlade lite. Nästa hållpunkt på schemat var tipspromenad, men innan den lagade jag lunch på vagnens gasolspis.

Vi var totalt 23 ekipage på plats under helgen. Jag hade minsta och äldsta vagnen av alla, och jag var dessutom yngst av alla ”caravanare” på plats. De flesta hade faktiskt husbilar, vilket kanske märks på denna bild.

På eftermiddagen tittade solen fram, vilket under denna helg var en ovanlig syn. Fram med campingstolen och njut en stund.

På kvällen var det så dags för lite mer festligheter. Dans till bandet Tribond som spelade live, och god mat. Så här såg förätten ut. Den var riktigt smaklig.

På söndagsförmiddagen var det så dags för årsmötet, som var genomfört relativt snabbt. Efteråt bjöds det på kaffe, och sen började folk röra sig hemmåt. Jag valde att stå kvar med vagnen ett tag till, och hann laga en sista måltid i husvagnens kök.

Vagnen var väldigt fräsch för sin ålder. Inga större ålderstecken eller slitage kunde noteras. Dessutom kan upp emot 4 personer sova i den.

I vagnens främre del kan en person sova.

Så blev det då dags att åka tillbaka till Fritsla och lämna vagnen, för att sedan köra sista biten till Borås och lämna igen bilen. Regnet öste ner, så vindrutetorkarna på bilen var igång hela resan.

Väl framme vid Borås Husvagnstjänst hakade jag av vagnen. Här är bildbevis på att jag lyckades koppla loss den själv.

Det blev en underbar helg med många trevliga människor och härligt husvagnsliv. Detta var min första egna husvagnsresa, och jag kan bara säga att jag blivit ännu mer förtjust i det.